pátek 12. ledna 2018

Věřím, že se rozhoduji správně

Celý národ je napjatý a netrpělivý už od samého začátku a přemýšlíme nad tím, co si počneme s letošními prezidentskými volbami. Máme na výběr z devíti kandidátů, ale který z nich je ten pravý? 

Který z nich nám vlastně vyhovuje a zároveň má šanci na úspěch? Po pěti letech máme opět konečně možnost něco změnit, ovšem je to těžké rozhodnutí a navíc opravdu důležité. Prezident má být někdo, na koho jsme hrdí, má to být člověk, jemuž můžeme věřit v jeho rozhodnutích a schopnosti reprezentovat náš stát. Volby nejsou nic, z čeho bychom si měli dělat legraci, a když máme možnost volit, tak bychom přesně tohoto práva měli využít.

Já osobně jsem pevně rozhodnutá a myslím si, že snad i správně. Kandidát Jiří Drahoš se mi jeví jako rozumný člověk, jenž splňuje mé představy náležitého prezidenta, jenž je schopen se vyjadřovat a přiznat si chybu nebo fakt, že nezná odpověď na všechno. Dle mého názoru je dobré mít tak upřímného člověka jako je on v čele státu a jsem si jistá, že je to někdo, kdo je takové pozice opravdu hoden.

Mohu pouze doufat v to, že letošní volby vyhraje právě on. Snad z nich nebude naprostá tragédie a český národ bude opět hrdý na to, kdo za něj mluví před ostatními zeměmi. (akho)