úterý 28. listopadu 2017

Autogiografie Demi Lovato - Simply Complicated

Pětadvacetiletá zpěvačka Demi Lovato uvedla 17. října letošního roku svůj již druhý autobiografický dokument s názvem Simply Complicated. Je dokonalou ukázkou toho, jak zkažený může být svět hvězd globální úrovně a jak tíživá dokáže být sláva. 

Barbora Fritzová

Americká zpěvačka Demi Lovato naprosto otevřeně hovoří nejen o své závislosti na kokainu, ale také o dalších démonech, kteří ji nenechali spát. „Naposledy když jsem dělala takovéto interview byla jsem na kokainu,“ prohlásila Demi o dokumentu Stay Strong, který byl prvním filmem o její osobě.

Již v prvních minutách nás děj přinutí pohlédnout za světla reflektorů a uvědomit si že svět hereček a zpěvaček není jen o krásném makeupu a drahém oblečení. Je šokující, jak lidé mohli přehlédnout, že hvězda dětských seriálů pohybující se na Disney Chanellu mohla bojovat se závislostí na tvrdých drogách již od šestnácti let a ptát se sama sebe jestli se dožije dvaceti. Kolika jejím přátelům stačilo ukázat široký úsměv, aby uvěřili, že je vše v pořádku.

Demi dlouhé roky bojovala s nedostatkem soukromí a s nutností dospět. Měla být ikonou a nikoliv teenagerkou, kterou v sobě musela potlačit. Budeme svědky jejího boje s bipolární poruchou, záchvaty vzteku, následným zvednutí ze dna a pády zpět. Krásná brunetka se svěřuje se spoustou velmi osobních informací, například otevřeně přiznává, že stále není vyrovnaná s poruchou příjmu potravy, jenž jí stále komplikuje život. Ve svém předešlém dokumentu po pobytu na klinice se zdála být vyléčená, avšak nyní je vidět, že svoje myšlenky stále nemá pod kontrolou.


Ačkoliv Demi Lovato vidíme chatovat na seznamkách a randit, jak s muži tak se ženami, jak sama přiznává, ve vzpomínkách se často vrací ke svému expartnerovi Wilmerovi. Uvádí, že za rozchodem stála její touha poznat sama sebe a především se smířit s tím jaká je. Během hodiny a čtvrt nahlédneme na několik sezení v nahrávacím studiu, film je proložen několika skladbami, které se poutají k Demině osudu. Nejsrdečnější píseň, která zazní je You Donť Do It For Me Anymore a věřím, že zapříčiní husí kůži u těch neotrlejších z vás.

Z mého pohledu je tento dokument mnohem vyspělejší než již zmiňované Stay Strong, trochu mě mrzí, že jsme neměli možnost nahlédnout více do zákulisí koncertů, neboť to bylo pro mě to nejzajímavější. Líbí se mi, že jsou zde velice přímé a upřímné zpovědi o stylu života, jaký zpěvačka vedla. Také ne příliš lichotivé fotografie z doby, kdy byla závislá na drogách. Když se snažím z mozaiky střihů poskládat profil Demi, vidím mladou dívku, která se snaží najít sama sebe a poprvé správnou cestou. Film ve mně donutil ve spoustě věcí prozřít a zanechal ve mně opravdový divácký zážitek. Ať už patříte mezi její fanoušky či odpůrce určitě byste neměli zhlédnutí dokumentu dlouho odkládat.

Foto: The Hollywood Reporter