středa 1. března 2017

Zkuste se o prázdninách vypravit na Praděd

Nevíte co o jarních prázdninách? Mám pro vás výborný nápad. Co takhle vyrazit pěkně s batohem do přírody? Nemusíme se bát pořádného výletu. Třeba na Praděd. 

Na začátku března si užijí týden prázdnin žáci a studenti v prostějovském okrese. Myslím si, že pěkným jednodenním výletem pro rodiče i děti bude procházka po horách. Přeci prázdniny nejsou jenom o sledování filmu a seriálů. Co takhle vyrazit na Praděd? Rozloučit se s posledním letošním sněhem... Výprava na nejvyšší vrchol Jeseníků bude možná možná pro vás jednou z nejhezčích chvíl letošní zimy. 

Letos bylo i na Hané sněhu požehnaně, ale pohyb na čerstvém vzduchu nikomu neuškodí, opak jen prospěje… Na Praděd vede spousta cest. Vybral jsem pro vás takovou, která začíná hned u vlakového nádraží v Ostružné. Teď už asi hádáte, že nejlepším řešením bude nasednout v Prostějově na vlak, dojet do Olomouce a tam přesednout směr Jeseník. V rychlíku strávíte přibližně hodinu a půl, ale za to nebudete muset trnout hrůzou, že vás jako motoristy potká závěj na Červenohorském sedle. 

Po vystoupení z vlaku se rovnou napojíte na turistickou cestu, která vás zavede až na samotný vrchol. Po téže cestě se také vrátíte na nádraží v Ostružné, odkud zamíříte na Hanou. Prostě stačí sbalit teplé oblečení, termosku s čajem a hurá na dráhu.
Adam Mráček, 2. ročník

Foto: turisticky-denik.cz